Cradle to Cradle

Innovatief economisch principe in de regio Venlo

Venlo wil samen met alle partijen in de regio laten zien dat een duurzame wereld écht werkelijkheid kan worden. Daarom heeft Venlo als eerste regio ter wereld het Cradle to Cradle principe omarmd.

Zelf het goede voorbeeld geven en Venlo op de kaart zetten; innovatie aanjagen bij het bedrijfsleven; jonge talenten binden aan de regio. Dat is wat Venlo wil bereiken door te werken vanuit de Cradle to Cradle principes: een innovatief economisch principe.

Diverse bedrijven in de regio, waaronder Jalema, Staco BV, AGMI, Noble Benelux, Van Houtum en AMI, hebben succesvol geïnvesteerd in Cradle to Cradle producten. Bovendien zijn het C2C ExpoLAB en C2C Product Innovation Institute in Venlo gevestigd.

Gemeente Venlo denkt niet alleen aan de Cradle to Cradle principes voor het eigen stadskantoor. De gemeente wil dat ook anderen rekening houden met de visie en heeft de principes verankerd in haar beleid. Wanneer een organisatie bijvoorbeeld wil gaan (ver)bouwen, is de kans groter dat de gemeente het bouwplan positief beoordeeld wanneer dit volgens de C2C-gedachte gebeurt. Sportcomplex Egerbos en basisschool de Zuidstroom zijn volgens dezelfde principes gebouwd. En er volgen er binnenkort meer.

Ook binnen het Venlose onderwijs speelt C2C een rol. Om een volgende generatie van vernieuwers te inspireren, heeft het onderwijs in de regio Venlo gezamenlijke Cradle to Cradle ambities bepaald.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de initiatieven die de gemeente Venlo heeft genomen om de regio C2C te laten omarmen. Er zijn nog een groot aantal projecten die vanuit de principes hervormd worden. Met deze initiatieven heeft de regio Venlo de eerste stappen richting een C2C Valley én een echt duurzame samenleving gezet.

C2C-jaar 2016-2017

Gemeente Venlo wil graag dat meer particulieren, ondernemers, verenigingen en instellingen de C2C-filosofie toepassen en trekt een jaar lang uit om dit voor elkaar te krijgen. De opening van het nieuwe stadskantoor geldt daarbij als startdatum. In dit Cradle to Cradle jaar worden projecten uitgevoerd en activiteiten georganiseerd en kunnen initiatiefnemers rekenen op hulp om hun eigen C2C-ideeën waar te maken.

Meer informatie vindt u op www.c2cvenlo.nl

Cradle tot Cradle year, Venlo 2016 - 2017